Stäng
Hur bokför man Bing Ads?BingAds. Bokföra Bing Ads annonser. Om du har köpt annonser för Bing och Yahoo med Bing Ads så innebär du att du köper en tjänst från USA. Det innebär alltså inköp av tjänst från land utanför EU. Det betyder också att du måste lägga till konteringsrader för fiktiv moms eftersom denna situation medför omvänd skattskyldighet. I praktiken innebär detta att du ska beräkna momsen på egen hand och redovisa det för inköpet av tjänsten. Den här beräknade momsen ska du inte betala in till Skatteverket eftersom du även bokför en rad med utgående moms i Kredit på konto 2614 som eliminerar raden med ingående moms som bokförts mot konto 2645. Resultatet blir alltså noll men omsättningen registreras och redovisas korrekt i momsdeklarationen när man bokför så här. Det skiljer sig lite mellan olika bokföringsprogram men ofta behöver du ange en momskod när du bokför. Välj då momskoden som heter "inköp från kund utanför EU" eller liknande. Använder du Speedledger är momskoden 220 - 220 Inköp av tjänster från land utanför EU 25% (omv. skattsk.). Det finns också undantag inom EU och inom Europa som inte räknas ingå i EU:s momsområde. Då blir det också momskod 220 eftersom det då räknas som import av tjänst utanför EU. Konto 5910 är annonsering.

Kontering för Bing Ads

Antag att vi betalar med vårt MasterCard Business som är kopplat till företagskontot. Då blir bokföringen av den inköpta tjänsten från USA så här:

Beskrivning Konto Debet Kredit
Bing Ads (USA)  5910 1000  
Utgående moms tjänster utland 2614   250
Ingående moms tjänster utland 2645 250  
Företagskonto 1930   1000

Vill du se fler exempel på hur man bokför olika typer av inköp i enskild firma? Läs mer här.

Hur fyller man i momsdeklarationen för Bing Ads?

Så här fyller du i momsdeklarationen vid import av tjänst från land utanför den Europeiska Unionen (EU)

13 Nov 2014


OBS! Inga frågor besvaras längre i Facebooks plugin under artiklarna.
Använd detta kontaktformulär istället.MOMS-SKATT-BOKFÖRINGSök på Momsens:


Här hittar du det mesta om bokföring, moms och skatter för dig som är småföretagare med enskild firma!


Hittar du inte svaret på din fråga?
Använd detta kontaktformulär
(ställ inte frågor i kommentarerna under artiklarna eftersom FB-plugin inte skickar notiser när nya frågor/kommentarer om bokföring och moms postas. Det är bara de som är inne på den specifika sidan som ser när någon ny bokföringsfråga skrivs in)Momslathunden är en app till din mobil som gör bokföring och momsdeklarationerna busenkla. Bild på huvudmenyn från Moms-lathunden.

Ladda ner momslathunden för iPhone och iPad.
Ladda ner iPhone/iPad versionen

Ladda ner Momslathunden för Android-enheter.

Ladda hem Android-versionen


Momsens.se hjälper företagare med bokföring, MOMS och skatter.


Ekonomi Länkar


Gratis Excel Mallar


Övriga Länkar


ekonomibloggar.nu 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ge en gåva och donera en slant till momsens.se så att vi kan fortsätta hjälpa småföretagare och frilansare med bokföring, moms och skatter.Ändra setup


Sekretesspolicy för Momsens.se