Stäng
Kung Cameron får Brysselkålen i EU att använda hjärnan!Riddare Cameron får EU att tänka om på momsområdet och omvärdera det vansinniga MOSS-momssystemet

Cameron och Storbritannien har väckt upp EU politikerna ur deras insnöade dvala. Det i grunden feltänkta och felkonstruerade MOSS-momssystemet som sjösattes i januari 2015 skapade totalt kaos på momsområdet inom EU, som redan är väldigt förvirrande för många företagare. MOSS introduktionen var droppen som fick bägaren att rinna över för småföretagarna i England som tidigare varit befriade från de administrativa bördorna av momsregistrering och momsrapportering. Med det nya MOSS systemet skulle alltså Engelska företagare först lära sig grunderna i moms, sedan EU-moms och dessutom sätta sig in i de 28 EU-ländernas momslagstiftning och momssatser samt hålla koll på alla 28 ländernas individuella fakturakrav m.m. För att inte tala om mardrömmen i bokföringen vilket inte ens de tekniskt ansvariga tjänstemännen och rådgivarna förstått konsekvenserna av, eftersom ingen hade djupa kunskaper i praktisk bokföring och ännu mindre egen erfarenhet av att driva företag uppenbarligen.  

Cameron rider in som en legendarisk riddare i EU-borgen och kör lansen rakt in i de feta EU-byråkraternas ärslen och trycker sedan upp den ända upp i hjärnan på dom och trycker på ON-knappen. Äntligen har politikerna i EU vaknat upp ur sin törnrosasömn! 

Camerot meddelar att man ska angripa MOSS-förbannelsen 

EU-parlamentet följer nu villigt Cameron i fotspåren och alla är nu överens om att se över hela förändringen av momssystemet och de nya momsreglerna som trädde i kraft 2015. Rådiga och modiga riddare från Irland, Tyskland och Holland allierade sig snabbt med den nya kungen i EU - Sir David Cameron. De nya riddarna kom med historier från konungarikenas alla landsändar om den förskräckelse och panik som utbrutit efter att farsoten MOSS spridit sig som digerdöden genom rikena. Det var alltså inte bara England som drabbats av epidemin som adeln i EU-borgen först befarat. De djärva försöken att stimulera den digitala marknaden inom EU hade totalt förintats av förbannelsen MOSS som gjort alla köpmännen inom EU oförmögna och ovilliga att erbjuda sina tjänster till torpare och bönder i andra riken. Vilket resulterat i ett totalt stopp i den digitala handeln mellan rikena. 

MOSS farsoten som framförallt smittar webbsidor, musikfiler, spel, appar, prenumerationstjänster, videositer och e-böcker medförde att ca 1 miljon köpmän inom EU skulle behöva skattskriva sig en extra gång i ännu ett skatteregistreringssystem, men det var bara 10000 som nådde fram till skattskrivningsplatserna. Många avled under de långa och farliga strapatserna och än fler gick under jorden och klädde sig i allmogekläder för att inte väcka uppmärksamhet till sig nu när köpmän inom EU var lovligt byte för Bryssels adelsmän.

Många äro de skamsna adelsmännen i Bryssel som nu insett att den förbannelse de själva skapat snart skulle få skattkistorna i EU-borgen att gapa tomma. Precis som Kung Arthur och hans 151 riddare runt runda bordet (en stol var reserverad för den heliga gralen) samlas nu EU-parlamentarikerna runt Sir Cameron och de 751 platserna i EU-parlamentet.

EU-parlamentet är härmed omdöpt till slottet “Camerot”. Merlin kan inte vara långt borta eftersom den starka förbannelsen som gjort EU-parlamentarikerna snöblinda för verkligheten inte kan ha neutraliserats på annat sätt än genom en mäktig trollkarls motbesvärjelse.

Long live King Cameron!

Se även:

http://www.vatlive.com/european-news/uk-wins-eu-parliament-support-on-changes-to-apps-streaming-music-and-video-vat/

http://www.vatlive.com/european-news/eu-propose-e100000-vat-threshold-digital-services-moss/

19 May 2015


OBS! Inga frågor besvaras längre i Facebooks plugin under artiklarna.
Använd detta kontaktformulär istället.MOMS-SKATT-BOKFÖRINGSök på Momsens:


Här hittar du det mesta om bokföring, moms och skatter för dig som är småföretagare med enskild firma!


Hittar du inte svaret på din fråga?
Använd detta kontaktformulär
(ställ inte frågor i kommentarerna under artiklarna eftersom FB-plugin inte skickar notiser när nya frågor/kommentarer om bokföring och moms postas. Det är bara de som är inne på den specifika sidan som ser när någon ny bokföringsfråga skrivs in)Momslathunden är en app till din mobil som gör bokföring och momsdeklarationerna busenkla. Bild på huvudmenyn från Moms-lathunden.

Ladda ner momslathunden för iPhone och iPad.
Ladda ner iPhone/iPad versionen

Ladda ner Momslathunden för Android-enheter.

Ladda hem Android-versionen


Momsens.se hjälper företagare med bokföring, MOMS och skatter.


Ekonomi Länkar


Gratis Excel Mallar


Övriga Länkar


ekonomibloggar.nu 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ge en gåva och donera en slant till momsens.se så att vi kan fortsätta hjälpa småföretagare och frilansare med bokföring, moms och skatter.Ändra setup


Sekretesspolicy för Momsens.se