Stäng
MomssatserMomssats. Vilka momssatser finns det inom EU? Vilka momssatser är det i olika länder? Vilka momssatser har Sverige? Här på momsens.se kan du läsa om alla momssatser både i Sverige och i andra EU-länder. 

Momssatser i Sverige

I Sverige har vi 6%, 12% och 25% moms.

Läs mer om vilka tjänster och produkter som har vilken momssats i Sverige här.

Vilka momssatser finns det i Europa?

Man skulle önska att hela EU hade ett gemensamt skatte- och momssystem ibland. Som det är nu har alla länder olika momssatser vilket innebär en hel del förvirring och extra administration för handeln inom EU. Vet du t.ex. vilka momssatserna är i Tyskland? Vilka momssatser det finns i Frankrike? eller i Italien? Sen har vi också Storbritannien och alla deras småöar och hur blir det på momsen där? Sånt behöver man veta nu när allt fler har handel online med hela världen som marknad. Många driver bloggar och hemsidor och tjänar pengar på merförsäljning till kunder i olika EU-länder och resten av världen också för den delen. Många multinationella bolag som internetföretagare har handel med som Facebook och Google har sina baser för Europa marknaden i Irland, därför har många inköp och försäljning till Irland, vilket i sin tur gör att en del väljer att momsregistrera sig i Irland. Men vilka momssatser har Irländarna? Dessutom kommer det helt nya regler för moms vid handel med privatpersoner inom EU nu med början efter nyår. De träder alltså i kraft 2015. 

Här har du listan med alla momssatser inom EU

Momssatser i Norden

Vet du vilka momssatserna är hos våra Nordiska grannländer? Här kan du se momssatserna i Norge, här har du momsen i Finland och i Danmark är det enkelt för dom har bara 25% på allt.

Undantag för momssatser inom EU

Det finns en hel del kända och okända undantag för momsreglerna inom EU:s momsområde som du kan läsa mer om här.

20 dec 2014


OBS! Inga frågor besvaras längre i Facebooks plugin under artiklarna. Använd detta kontaktformulär istället.