Moms vid Dropshipping?Dropshipping och MOMS. Ska man redovisa import/export som går direkt mellan länder utanför EU i Tulldeklaration? Hur bokförs dropshipping? 

"Tjena, kontaktade dig härom dagen och blev ombedd att skjuta mina frågor på mail, så här kommer dem.
Först, en liten snabb beskrivning av min "set up", Jag driver en shopify affär (digital plattform) på nätet där jag reklamerar för varor via facebook inom vissa nischer, 99% av mina kunder är i USA.
När jag får in en beställning så beställer jag den i kina och den skickas direkt till kunden i USA.

#1, Som jag förstår det så är kunden i usa som själv ansvarar för sin egna moms, lite som omvänd moms inom EU och jag ska enbart beskattas på vinsten som jag gör?" 

Bokföra Dropshipping mellan Kina-USA

Ja kunden är skyldig att betala eventuell importmoms. Du fakturerar kunden utan moms:

Beskrivning Konto Debet Kredit
Försäljning varor till land utanför EU 3105   5000
Företagskonto 1930 5000  


(Du behöver inte deklarera någon export till Tullverket eftersom varan aldrig varit inne i EU:s tullområde/tullunion men det bokförs som en exportförsäljning) Ja den skatt du berörs av är vinstskatten i Sverige. Eventuellt kan du behöva betala moms på inköpet i Kina som du ej kan dra av i ditt svenska bolag=kostnad: "Vid köp av EXW (fabrikspris) händer det dock att leverantören lägger på kinesisk moms (cirka 17%), då denna incoterm inte inkluderar exportklarering och transport till närmaste lasthamn.

"#2, Jag är i startgroparna av att bilda ett företag, just nu på hobby nivå, men det är bara mig själv som stoppar mig från att skala upp verksamheten till en omsättning på 200.000SEK/mån, är det lönsammare då att direkt starta ett AB en som enskild firma, vilke är mest lönsammast i vinst perspektiv?"

Upp till 200K/år definitivt bättre med Enskild firma. Även upp till statlig inkomstskatt (ca 450K/år) är det normalt lite bättre och smidigare med EF. Men sedan AB på grund av ofördelaktiga marginalskatteeffekter i EF då det beskattas på samma sätt som inkomst av tjänst (lön). I AB kan du ta ut utdelning till 20% etc. och bolagsskatten är för AB 22%. För 200K/mån (AWESOME!) är det AB som gäller.

Läs även:


Inköp av vara i Kina till återförsäljare i USA

 

30 mar 2017

MOMS-SKATT-BOKFÖRING


Sök på Momsens:


Här hittar du det mesta om bokföring, moms och skatter för dig som är småföretagare med enskild firma!


Hittar du inte svaret på din fråga?
Använd detta kontaktformulär
(ställ inte frågor i kommentarerna under artiklarna eftersom FB-plugin inte skickar notiser när nya frågor/kommentarer om bokföring och moms postas. Det är bara de som är inne på den specifika sidan som ser när någon ny bokföringsfråga skrivs in)


www.momsens.seMomslathunden är en app till din mobil som gör bokföring och momsdeklarationerna busenkla. Bild på huvudmenyn från Moms-lathunden.

Ladda ner momslathunden för iPhone och iPad.
Ladda ner iPhone/iPad versionen

Ladda ner Momslathunden för Android-enheter.

Ladda hem Android-versionen


Momsens.se hjälper företagare med bokföring, MOMS och skatter.


Ekonomi Länkar


Gratis Excel Mallar


Övriga Länkarekonomibloggar.nu

bloggar om ekonomi, bokföring och finans
Ge en gåva och donera en slant till momsens.se så att vi kan fortsätta hjälpa småföretagare och frilansare med bokföring, moms och skatter.Sekretesspolicy för Momsens.se